Výživa kojence od 7. ukončeného měsíce věku
Vaše děťátko roste jako z vody, více toho spapá a seznamuje se s příkrmy a novými chutěmi. A to je jedině dobře. Přečtete si, na co se v dětské výživě v tomto období zaměřit.
Nejvyšší čas na příkrmy s obilovinou a masem
Pokud jste děťátku ještě nenabídla příkrm s obilovinami, je opravdu nejvyšší čas. V článku Výživa kojence od 6. ukončeného měsíce věku zjistíte, proč jsou obiloviny v tomto období důležité a jaké dobroty z nabídky HiPP pro první seznamování s obilovinami vybrat.
Pro děti starší 7 měsíců, které již mají zkušenosti s jemně rozmixovanou zeleninou, ovocem, obilovinami a masem, je na čase ochutnat příkrmy s většími kousky. 3 složkové HiPP menu se zeleninou, masem, celozrnnými špagetami, těstovinami, bramborami a rýží v mnoha chutných kombinacích nejen naučí děti žvýkat, ale hlavně jim dodá potřebné živiny - omega-3 mastné kyseliny z BIO řepkového oleje pro rozvoj nervového systému, železo pro tvorbu červených krvinek a jód pro správnou činnost štítné žlázy. Suroviny jsou šetrně ošetřeny párou,aby v menu zůstaly uchovány všechny prospěšné látky.
Další dobroty pro chroupání nebo spokojené usínání
Od 7. ukončeného měsíce si děti mohou zpestřit svačinky zdravým chroupáním – jablečnými a borůvkovými rýžovými oplatkami v BIO kvalitě. Neobsahují přidaný cukr, aromata ani barviva, naopak oplývají vitamínem B1 pro rozvoj nervového systému. Na dítě při chroupání vždy dohlížejte.
Večerní přípravu do hajan zpříjemní v tomto věku Mléčná kaše s ovocem a jogurtem PREABIOTIK®. Děťátko bude nasycené a v kombinaci se závěrečným kojením před spánkem kaše dítě pěkně uklimbá, aby klidně a dlouho spalo. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vápník & vitamin D důležitý pro tvorbu kostí, zinek & vitamin C pro obranyschopnost organismu, vitamin A pro normální funkci imunitního systému a jód.
Odstavení a přikrmování pokračovacím mlékem
Období kolem půl roku věku dítěte bývá rovněž časem, kdy některé maminky přestávají kojit a chystají se na odstavování. Mateřské mléko pak zastoupí náhradní mléčná výživa a před maminkou, která dosud kojila, stojí nový úkol – připravit děťátku správně lahvičku s mlékem. Přinášíme vám několik tipů jak na to:
- Prostudujte si pokyny uvedené na obalu pokračovacího mléka a dodržte uvedený poměr prášku a vody. Používejte přiloženou odměrku, kterou po použití vyčistěte kouskem papírové utěrky.
- Lahvičku připravujte těsně před krmením a pamatujte na hygienické zásady – čisté ruce, čistá odměrka i čistá láhev a savička.
- Vodu musíte vždy převařit a výsledná směs by neměla mít vyšší teplotu než 37 °C (tělesná teplota). Otestujte teplotu pár kapkami na vnitřní stranu zápěstí, aby mléko bylo teplé a nikoliv horké.
- Nechte děťátko pít, dokud je syté. Zbylé mléko vylijte a lahvičku i savičku důkladně vyčistěte.