Tipy týkající se skleniček
Příprava skleniček, kelímků nebo misek
- Použijte pouze tolik příkrmu, kolik předpokládáte, že Vaše miminko sní a ohřejte tuto porci ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.
- Po ohřátí obsah skleničky, kelímku nebo misky dobře promíchejte plastovou lžicí a zkontrolujte teplotu.
- Nepoužívejte zbytky, které jste již jednou ohřívali.
- Neohřáté množství příkrmu můžete uchovat v ledničce a spotřebovat v průběhu dalších 1–2 dní (podrobnější informace naleznete na etiketě).
Dbejte na kontrolu pokrmů ve skleničce
Každá sklenička a kelímek jsou kontrolovány, než opustí náš výrobní závod, zda dokonale těsní. Zaručuje to dodávku pouze správně utěsněných produktů. Chcete-li vždy dávat svému miminku potravu vynikající kvality, zkontrolujte si již v obchodě, zda balení není poškozené a totéž udělejte také těsně před otevřením.
V případě skleniček udělejte „zkoušku víčka“: Střed víčka by měl být konkávní (mírné prohnutí dolů) a pod tlakem nesmí povolit. Jakákoli sklenička s víčkem vydutým nahoru by se z důvodu bezpečnosti neměla používat.
Kromě toho by při prvním otevření skleničky mělo být slyšet zřetelné cvaknutí.
V případě kelímků udělejte „tlakový test“: Držte kelímek plochou fólie dolů a mírně zmáčkněte stěnu kelímku – pokud produkt netěsní, obsah nepoužívejte.
Uvádění příkrmu s nízkým obsahem alergenních složek
Pro uvedení příkrmu s nízkým obsahem alergenních složek sledujte symboly, které najdete na etiketách produktů HiPP. S těmito produkty si můžete vytvořit "krok za krokem" plán výživy pro Vaše miminko.