1956: Průkopník v ekologickém zemědělství
Současně s první průmyslovou výrobou dětské výživy začal v roce 1956 Georg Hipp pěstovat ovoce a zeleninu v přirozených půdních podmínkách a bez použití chemikálií. Poháněn ideou švýcarského průkopníka, Dr. Hanse Müllera, zakladatele ekologického zemědělství, měl jeden jasný cíl: Vyrábět zdravou a chutnou kojeneckou výživu z BIO surovin.
Rodinná farma v Ehrensbergu nedaleko Pfaffenhofenu pak přešla na ekologickou produkci. Syn Claus a jeho dva bratři, Georg a Paulus, převzali v roce 1967 vedení a dále krok za krokem rozvíjeli myšlenku ekologického zemědělství.
Jako skutečný průkopník ekologického zemědělství cestoval Claus Hipp sám od farmáře k farmáři a zabýval se obtížným úkolem zvyšování povědomí o formách ekologického přístupu. Postupně se mu podařilo přesvědčit farmáře o svém nápadu a dokázal vybudovat síť ekologických zemědělských dodavatelů.