Společnost HiPP má vlastní pečeť biokvality
Desítky let zkušeností s ekologickým zemědělstvím, dobrými životními podmínkami zvířat, ale také s výzkumem a ochranou druhů pro zachování biologické rozmanitosti. To jsou také důvody, proč se společnost HiPP rozhodla stanovit vlastní standardy biokvality. Přečtěte si, čím je BIO pečeť HiPP tak výjimečná.
„S ekologickým zemědělstvím jsme začali před více než šedesáti lety. V té době se nejednalo o populární přístup, naopak, používání chemických látek v zemědělství bylo stále populárnější a zažívalo obrovský rozmach. S produkty HiPP jsme se rozhodli jít proti proudu. Začali jsme provozovat ekologické zemědělství, protože jsme pro ně byli zapálení a věřili jsme, že je to správné. Tím jsme také stanovili nové standardy kvality pro dětskou výživu,“ vysvětluje Stefan Hipp.
Výhody biokvality od HiPP
Společnost HiPP používá pouze ekologické suroviny. Jsou pěstovány v souladu s nařízením Evropského společenství (ES) o ekologickém zemědělství. Všechny výsledné produkty navíc procházejí dalšími, velmi přísnými kontrolami na možnou přítomnost škodlivých látek. Společnost HiPP překračuje zákonné hranice pro bioprodukty. Dobrovolně stanovila přísné kontrolní limity pro přítomnost škodlivých látek.
„V první řadě odebereme vzorky půdy. Cílem je zjistit, zda je konkrétní pole vůbec vhodné pro ekologické pěstování. Na první pohled nás zajímá pouze pole, které se nachází mimo průmyslové podniky a rušné silnice. Už před mnoha lety jsme uzavřeli exkluzivní smlouvy s vhodnými pěstitelskými oblastmi pro různé typy našich rostlin. Během mnoha desetiletí jsme získali poznatky o tom, jak střídat plodiny, abychom udrželi co nejnižší úroveň kontaminace škodlivými látkami. Podporujeme zemědělce, kteří provozují ekologické zemědělství, a úzce s nimi spolupracujeme. I když zemědělci dodávají suroviny do našich závodů, zpracování začíná až poté, co laboratoře potvrdí, že produkty splňují přísné požadavky společnosti HiPP na čistotu,“ vysvětluje Stefan HiPP.
Ihned po dodání jsou všechny suroviny podrobeny prvním testům na přítomnost škodlivých látek. V případě námitek se suroviny nepřijmou. Konečným cílem společnosti je zpracovávat suroviny pouze tehdy, když neobsahují žádné škodlivé látky. Proto se suroviny testují na přítomnost 850 různých reziduí. Možná o tom nevíte, ale firemní laboratoř společnosti HiPP v Pfaffenhofenu patří již mnoho let k předním institucím v oblasti analýzy pesticidů v Evropě.
„S masem je to úplně stejné. Pokud jsou zvířata chována v podmínkách vhodných pro jejich druh a pokud jsou chována a krmena ekologicky, znamená to, že žijí zdravě a bez stresu. Znamená to také, že budou mít silnější imunitu, a to bude mít nepochybně pozitivní vliv na chuť masa. Za desítky let spolupráce naše ekologické zemědělce skutečně známe a jsme schopni důsledně zdokumentovat, odkud pochází každé jednotlivé zvíře, ať už jde o skot, nebo krůtu,“ dodává Stefan Hipp.
Přestože jsou zvířata chována ve vhodných podmínkách a dostávají pouze rostlinnou stravu, společnost před zpracováním jejich biomaso opět důkladně testuje na možnou přítomnost škodlivých reziduí. Tímto způsobem lze stoprocentně zaručit, že biomaso HiPP má požadovanou kvalitu.
„Bioprodukce společnosti HiPP znamená práci v souladu s přírodou. Náš závod v Pfaffenhoffenu je CO2 neutrální. Naše elektřina pochází výhradně z obnovitelných zdrojů energie. Odpovědnost vůči životnímu prostředí prostě patří k odpovědnému řízení,“ vyjadřuje svůj názor Stefan Hipp.
Výrobky HiPP mají před sebou ještě dlouhou cestu, aby se mohly objevit na pultech obchodů. Je lemována důkladnými a přísnými kontrolami. Jejím cílem není dívat se zemědělcům na prsty, ale zajistit to nejcennější – zdraví dětí a naší společné planety. Obojí znamená starat se o dnešek a zasazovat se o budoucnost. Právě k tomu přispívá pečeť HIPP BIO.